Peter Fallberg – passionerad naturfotograf

Peter FallbergMåndagen den 24 mars kl 19:00 gästas Vårgårda fotoklubb av Örebrosonen Peter Fallberg.
Peter är en passionerad naturfotograf med fåglar, djur och landskap som huvudintressen. Han anammar ofta de klassiska reglerna vad gäller komposition och bilduppbyggnad. Jobbar enligt KISS principen, ”Keep it simple stupid”, fritt översatt ”Gör det så enkelt som möjligt”. Peter har jobbat som professionell fotograf sedan 2003. Uppdragen varierar från bl a porträtt och bröllop till olika typer av skräddarsydda utbildningar i fototeknik och bildbehandling. Under närmare fyra år var han bosatt och verksam i Los Angeles USA, men sedan 2011 tillbaka i Sverige.

Peter kommer att visa två olika bildprogram under kvällen. Före kaffet blir det hans inspirerande bildprogram, Fåglar från när och fjärran.
– Fåglar ligger mig varmt om hjärtat och här kommer jag presentera några av mina favoritbilder. Det blir arter från både Skandinavien och USA.

Efter kaffet laddar han om och då blir det Skandinaviska landskap.
– Bilder från mina resor i Norge blandas med vyer från både kust och skog. Jag är uppväxt nära Järleåns naturreservat i Örebro län och tänkte visa lite av de bilder jag fångat där under årens lopp.

Eventuella frågor om bilderna eller tekniken bakom är välkomna under visningen.