Agneta Dellefors Rydén-25 april

Min fotoresa

Jag kan fängslas av den lilla husflugan som vid närmare betraktelse förvandlas till en hårig, skräckinjagande best. Jag gillar att föreviga den vackra naturen och jag tycker om att leka med ljuset och försöka fånga själen i det arrangerade porträttet. Men det är nog, trots allt, det oarrangerade gatufotot som jag fascineras mest av. Det är en spegling av själva livet, det omedvetna och det äkta, som jag tycker är vackert och spännande. Du skapar historia för eftervärlden genom att föreviga kläder, frisyrer och kvarter. Kanske hinner mitt motiv upptäcka mig, men det är sekunderna innan eller efter som kan skapa det där magiska ögonblicket.

Jag hade en utställning på Scandinavian Photo i januari 2016, som jag kallade Uttryck-Intryck-Avtryck och som alltså speglade ögonblick från de offentliga platserna i olika delar av världen. Jag vill berätta om min fotoresa som började redan på mitten av 80-talet med min första analoga systemkamera och min resa som bara fortsätter. Tillsammans med min kamera har jag aldrig tråkigt.