Bildvisare Marie Mattsson

Tisdag 12 September – Marie Mattsson

Med vildmarken bakom knuten

Sedan jag flyttade till Göteborg från huvudstaden för tre år sedan har jag verkligenansträngt mig för att lära känna min närnatur. För mig betyder det vardagliga fotograferandet mycket, och med Delsjöns friluftsområde alldeles bakom knuten har jag kunnat vara ute ofta och följa både ljusets och årstidernas gång. Vid första anblick tycks området mest bestå av hundratals motionärer, fotbollsplaner och välbesökta badplatser, men tittar man närmre finns det mycket att upptäcka. Vilda djur, både stora och små, har hittat sin plats trots (eller kanske till och med på grund av) den ständiga närvaron av människor.

Mitt fotograferande består både av spontana möten och lång väntan på rätt ögonblick. För mig är upplevelsen halva nöjet av fotograferingen, men jag vill gärna förmedla känslan av ögonblicken. Ibland blir det milda, ljusa toner och andra gånger dramatiska underexponeringar. Även naturens texturer och linjer fascinerar mig, och dyker det inte upp några djur kan jag istället förlora mig i mönstret hos ett förmultnande asplöv.

Med mina bilder från Delsjöområdet vill jag visa mångfalden och det vackra i det som finns på hemmaplan, och att man inte alltid behöver åka till exotiska platser för att få fina naturupplevelser. Jag hoppas kunna inspirera till en och en annan upptäcksfärd i hemmamarkerna