Tisdag 24/10 – Klubben: Torsdag 26/10 – Kyrkans Hus

Vecka 43 obs! två tillfällen tisdag+torsdag
Tisdag 24 oktober – Pedagogisk bildkritik – Bilddiskussioner

Under kvällen fikar vi tillsammans och pratar bilder. Mia kommer att berätta skillnaden mellan s.k. pedagogisk bildkritik och annan bildkritik som oftast handlar om tekniska frågor och tips. Vi förmedlar till varandra vilka bildupplevelser vi får när vi betraktar varandras bilder. För att detta ska vara möjligt behöver du som planerar att komma ha med dig 1-3 bilder på ett USB-minne, alternativt ta med dig en bärbar dator.

Torsdag 26 oktober – Bildernas Stad i Kyrkans Hus med Peter Engman

“Skogsbranden som berörde ett helt land”

Peter Engman har i hela sitt liv tillbringat fritiden i skog och mark. Han är född och uppväxt i Dala-Järna  en liten by i Västerdalarna.

Från att ha varit jägare, övergick han till att jaga med kameran. Han började fotografera för sju år sedan och hans favoritmotiv är landskap. Mest förtjust är han i gryningsljuset i Finnmarken hemmavid. Han skriver bloggar och det ligger honom varmt om hjärtat att med ord och bild förmedla ögonblick och stunder av frihet i naturen

Peter fotograferar också en hel del åt försvaret och med anledning av det hamnade han i Västmanland och den stora branden 2014. Han hjälpte till aktivt med att köra en sexhjuling som drog ut brandsprutor runt om i området och när tillfälle gavs tog han bilder av händelsen. Innan han åkte dit bestämde han sig för att förmedla egna upplevelser av branden.