12 april: Utmed Algarves kust till mina pärlor i Andalusien


Ralph Torgardh tillbringar det mesta av sin tid på Portugals sydkust där han och hans fru bor sedan 2015. Ralph var under ett antal år kanske mest känd i rollen som Vårgårda Fotoklubbs festivalkoordinator men numera ägnar han mycket tid åt att utforska sina nya hemmamarker som även sträcker sig in i södra Spanien.

År 2015 flyttade min fru och jag till Portugal. Året innan hade jag gått i pension. Att kunna bestämma över sin egen tid, och samtidigt flytta till ett nytt land har varit och är en inspirerande, och spännande upplevelse.
Ny miljö, ny kultur, nytt språk och framför allt en ny natur runt oss, upplever vi med stor glädje varje dag.

Vi känner det som vi är på en ständig semesterresa, men ändå ligger Sverige oss varmt om hjärtat. Svensk sommar och juletid vill vi inte vara utan.

Jag fotograferar mycket mer idag. Det finns så mycket nytt att upptäcka i Portugal. Med ca 300 soldagar om året blir så klart fotograferingen en utmaning för att inte alltid få blå himmel på bilderna.
Kustfotograferingen är också annorlunda jämfört med i Sverige då jag behöver, förutom solvinklar, ha en ständig kontroll på tidvattnet som kan variera upp till 3-4 meter.

Vi bor mindre än en timmes bilresa från spanska gränsen. Därför går fotoresorna ofta till Andalusien.
Där finns en fantastisk natur som är så varierande. Andalusien kan tillfredsställa en landskapsfotograf på alla sätt.

I min bildföreläsning följer ni med mig på min resa ”Utmed Algarves kust, till mina pärlor i Andalusien”.

Välkomna!

Vi hälsar Ralph hjärtligt välkommen till Vårgårda Fotoklubbs andra distansmöte den 12 april kl. 19:00!
Så här deltar du.


Arrangemanget sker i samverkan med Kulturens Bildningsförbund

Webbplats för Vårgårda fotoklubb