12 sep: Tore Hagman – Det ovanliga i det vanliga


Tore Hagmans intresse för naturen har aldrig sinat, men de senaste åren har han sökt sig bort från det traditionella naturfotograferandet och försökt hitta nya fotografiska vägar.

Han har stannat upp för motiv som finns runt omkring oss, men ändå upplevs som udda och ovanliga. Motiv som de flesta förmodligen inte observerar. Många av dessa uppenbarar sig en kort tid och är sedan borta för alltid.

Hans bilder tar sin utgångspunkt i landskap, landsbygd och småsamhällen där människan lämnat spår efter sig på ett eller annat sätt. Såväl motiven som bildutsnitten är personliga ställningstaganden och tolkningar från scener från vår vardag. Han letar efter det som sticker ut, men som inte är alldeles uppenbara fotografiska motiv. Bilderna får ibland en humoristisk underton. Inte sällan bär de på frågeställningen; hur kunde det bli så här? På samma sätt som hans bilder från det gamla odlingslandskapet blir dessa fotografier dokumentation av vår samtid.

Tore har genom åren gjort många utlandsresor för att fotografera, men numera söker han sina motiv främst i landskapet där han bor, dvs Västergötland. Han menar att det näraliggande blir som en spegelbild av det som hittas långt borta. Tidsandan gör sig påmind globalt. För att beskriva tiden vi lever i räcker det att ta sig runt i sin hemdomän. Men framför allt att försöka se det ovanliga i det vanliga.

Tore har varit medlem i Vårgårda fotoklubb sedan de tidiga tonåren. Hans intresse för fotografi och natur banade i början av 1980-talet väg för en yrkesinriktning som fotograf.

Vårgårda Fotoklubb hälsar Tore Hagman hjärtligt välkommen!

Denna gång träffas vi fysiskt i vår föreningslokal!
Bildföredraget startar som vanligt kl 19:00.
Vi försöker ordna ett hybridmöte så att du som inte har möjlighet att komma ändå kan avnjuta föredraget på distans. Länken skickas sent söndag den 11:e via epost till klubbens medlemmar.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb