25 april: Thomas Örn Karlsson – En mörk resa genom Tjernobyls ruiner

Följ med på en föreläsning som tar betraktaren med på en resa genom ruinerna i Tjernobyl, ungefär som om man var med på platsen som åskådare!

Skildrat på ett mörkt sätt, tror man nästan att man klivit in i filmerna Blade Runner eller Silent Hill där det råder en dystopisk atmosfär. Det känns som om faran lurar runt varje krök i det radioaktiva nedfallet.

När resan börjar vid vägskylten in till staden leds vi sakta fram genom sjukhusen och bårhuset till skolorna där barn en gång lekte. Nu återstår bara resterna som kantas av dockor och gasmasker i högar. Vid skolan som låg närmast reaktorn måste vi strikt hålla oss på stigen på grund av radioaktiva hotspots.

Så var beredda på en gastkramande bildföreläsning där man inte kommer lämnas oberörd efteråt.

Thomas Örn karlsson har jobbat i 10 år som fotograf med start inom naturfotografering. Med åren har han alltmer glidit över till genrerna skräck och sci-fi, där alla gränser är till för att brytas.

Har han lyckats hitta en egen väg inom fotografering med ett flertal utställningar utomlands, t.e.x i New York, Spanien, Portugal, och Paris. Vidare har han gjort bokomslag samt illustrationer till skräck- och sci-fi-magasin utomlands. Han har också publicerat egna böcker. Thomas är Lumix ambassadör.

Vårgårda Fotoklubb hälsar Thomas Örn Karlsson hjärtligt välkommen!

OBS! Denna gång träffas vi fysiskt i vår föreningslokal!

Bildföredraget startar som vanligt kl 19:00.


Arrangemanget sker i samverkan med Kulturens Bildningsförbund

Webbplats för Vårgårda fotoklubb