Höstprogram 2012

Måndag 10 september – Conny Nord och Patrik Mark
Conny Nord visar bilder och berättar från vistelser i Marocko. Han avslutar med ett bildspel kallat ”Mellan öken och ocean”.  Samma kväll får vi också besök av Patrik Mark som driver företaget Photohome. Han kommer att informera om  hur man gör sin egen fotobok och sitt eget webbgalleri.

Måndag 24 september Sven-Erik Johansson
Sven-Erik kommer och visar unika bilder från det stängda Nordkorea. Sven-Erik har varit i landet 50 gånger och har mängder av fantastiska bilder.

Utskriftskvällen är flyttad till måndagen den 1 oktober kl.19:00
Vi skriver ut egna bilder till medlemsutställningen till naturfotofestivalen.

Måndag 8 oktober – John Hagby
John jobbar på Scandinavian Photo och driver även eget företag som porträttfotograf. Han kommer att visa oss bilder och berätta om hur professionell modellfotografering går till.

Måndag 22 oktober – Årets Hasselbladsstipendiat Tobias Dahlin
”Skönhet och miljöproblem – en västsvensk undervattenresa” är titeln på programmet. Efter kaffet berättar Tobias om sin fototeknik och ger tips om undervattensfotografering.

En kort information om naturfotoresor till Eldslandet kommer inledningsvis att hållas av Alve Henricson. Alve stannar mötet ut så ni kan ställa frågor under pausen och efter mötet.

Måndag 5 november – Torbjörn Arvidsson
Torbjörn,  även kallad ”Tjorven”,  är för medlemmarna i klubben ett välbekant namn. Han kommer att visa sitt program ”Möten i svenska fågelmarker” som också visas under Naturfotofestivalen. Eftersom många medlemmar inte får möjlighet att se programmet då, finns det nu en chans.

Måndag 19 november – Lars Severö
Höstupplevelser vid Sonfjället. Lars har genom åren tillbringat många höstveckor med sin kamera i denna nationalpark. Han skildrar den vackra i Härjedalsnaturen och kommer bland annat att berätta om spännande björnmöten.

Måndag 3 december – Ola Högberg
”Tivedens hemligheter”. Ola visar bilder och berättar om fågellivet och några intressanta historiska skeenden som betytt mycket för nationalparken.

Måndag 17 december – Lenny Johansson
Lenny visar ett urval av sina djur- och fågelbilder. Han kommer att berätta om hur bilderna kommer till. Han tipsar också om hur man utnyttjar dagens teknik för att få så bra resultat som möjligt. I sedvanlig ordning kör vi en tipstolva och får ett besök av Vårgårdas lucia.

Mötena börjar kl 19:00 om inget annat anges.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb