Bildbehandligsseminarier med Patrik Larsson

Vi tog ett snack med fotografen och utbildaren Patrik Larsson som i samarbete med Vårgårda fotoklubb för andra året i rad håller seminarier i konsten att organisera och framkalla bilder i bildbehandlingsprogrammet Adobe Lightroom. I år blir det 3 seminarier under festivalen dit du är välkommen att anmäla dig till.

Välkommen tillbaka till Vårgårda Patrik. I år kommer du ju med en uppföljare av dina Lightroom-seminarier efter förra årets dundersuccé med utsålda hus, hur känns det?
Jättekul givetvis, det var ju fantastiskt roligt förra året.  Vi hade fullt hus och man fick verkligen känslan av att folk ville lära mer om hur man själv förbättrar sina bilder. Närmare 120 personer deltog 2011 vilket var en bra bit över min förväntan.

 

Blir det något extra spännande under årets seminarier?
En ny utgåva av Lightroom är ju lanserad under året (Lightroom 4). Det nya med upplägget i år är ju att det tredje seminariet går under rubriken ”Lightroom för de inbitna”, där jag går på djupet och ger tips om saker som även den som kört LR ett tag kan ha missat. Fokus på det seminariet blir framkallningsbiten så att den vetgirige kan gå hem med nya kunskaper om att göra sina bilder bättre.

Vad är dina egna planer just nu?
Jag sticker till USA i veckan på en 3 veckor lång fotoresa tillsammans med en kamrat. Vi drar till ökenområdena i sydväst och jag kommer hem till Sverige igen först 3 dagar före festivalen 🙂 Det ska bli riktigt trevligt.

Man räknar inte något som tradition förrän man genomfört det tre gånger. Kan vi se fram emot Lightroomseminarier även under nästa års festival?
Det hoppas jag verkligen, ett stående inslag på festivalen med bildbehandling är väl inte fel. Nya metoder för framkallning av bilder har i alla tider gett fotografer kraft och inspiration att göra sina bilder bättre. Dock har aldrig tidigare så många människor framkallat sina egna bilder vilket är en av de fina möjligheterna som kom med digitalkamerans intåg på marknaden. Den oslagbara kombinationen att gå på naturfotofestivalen för att se nordens toppfotografer visa bilder och sedan följa upp det med seminarier i bildbehandling smäller riktigt högt.

Vi tackar Patrik för pratstunden och hänvisar er till vår webbplats för att läsa mer om hur man anmäler sig till seminarierna. http://109.73.165.49/~vgfkse/natur-2012/seminarie-lightroom/

Du kan även besöka Patriks egna webbplats http://www.grandimage.net/

Webbplats för Vårgårda fotoklubb