Bildernas stad: 7 mars – Med kameran som pensel


Måndag den 7 mars kl 19 har Christer Karlsson ett bildföredrag i kyrkan brevid centrumhuset i Vårgårda.

Kameran tar med mig på fantastiska äventyr i kustens eller bergens öppna landskap. Lika spännande är resan in i de små världar jag inte kan se utan min makrooptiks korta skärpedjup. Allra roligast blir bildskapandet när motiven ger möjlighet till självreflektion eller när fantasin helt får styra mina motivval. Varje bild har sin berättelse. Jag lyssnar på bilden och försöker ofta fånga orden som motivet ger mig. Det blir en kort berättelse, en ram som skänker bilden en extra dimension. Bilderna och berättelserna blir mitt sätt att dela med mig av fina stunder och samtidigt lyfta fram behoven av att skydda och bevara natur samt att leva på ett hållbart sätt.

Christer blandar gärna dokumentära och abstrakt tolkningar av motiven. Christer har haft bildföredrag bland annat på Vårgårda Naturfotofestival (2014 och 2019) samt Eslövs fotofestival (2016). Han har deltagit i utställningar och är publicerad i Camera Natura.
I det vanliga yrket arbetar Christer med projektledning på Sveriges största läkemedelsbolag.

Ingen föranmälan och inget inträde. Bildernas stad bjuder på fika i pausen.

Hjärtligt välkomna!

Tore Hagman och Ulf Lofterud
Bildernas stad

Webbplats för Vårgårda fotoklubb