Christer plåtar för att överleva

På tisdag den 22 april får vi besök av Christer Hansson, fotograf från Kinna.

– För mig fungerar kameran litet som ett filter mot omgivningen, som gör att jag tar mig igenom situationer som känns jobbiga, säger Christer som för 6 år sedan fick diagnoserna Asperger Syndrom och ADHD.

Det spelar inte mig någon som helst roll om det blir naturbilder, personporträtt eller sportögonblick som fastnar på sensorn, det är livet bakom kameran som räknas.

 

Christer blev årets fotograf i tidningen Foto 2009 och har haft 2 utställningar på Rydals museum 2012 och 2013. Bildvisningen är uppdelad i två delar. Första delen handlar om fotograferingen som ett verktyg för att må bra och efter kaffet får vi se Christers bilder från naturen som i huvudsak handlar om att dokumentera djur och natur i närområdet där han bor.

OBS! Denna gång kör vi på en tisdag då annandag påsk infaller på måndagen, tiden är 19:00 som vanligt. Fika finns till självkostnadspris 30 kr. Välkomna!