Avslutning/Utflykt-lördag 6 maj

I år blir det inte som tidigare en Grillkväll som avslutning på vårens program, i stället åker vi på en fotoutflykt till Vallebygden, närmare bestämt till naturreservatet Lycke – Lilla Höjen. För de som vill samåka så är det ett tips att samlas vid Fotoklubben klockan 08.45. De som vill åker direkt till Lycke-Lilla Höjen och ses på Parkeringen som finns vid reservatet klockan 10. Där stannar vi så länge vi har lust och fotograferar. Egen fika medtages.

Lycke-Lilla Höjen är ett naturreservat som domineras av ett ålderdomligt kulturlandskap med åkrar, öppna betesmarker, hagmarker och lövskogar. Från höjdryggen kan man få en vacker utsikt över omgivningarna. Har vi tur blommar både körsbärsträd och vårblomster! Vallebygden har Sveriges tätaste bestånd av körsbärsträd och i trakten finns hela 8 naturreservat att ströva i. Du kan läsa mer här: http://www.vastsverige.com/skara/b/42728/Vallebygden-atta-olika-naturreservat

VÄGBESKRIVNING:
Valle ligger utmed berget Billingens östra kant, längs vägen mellan Öglunda och Berg.
Kör E20 mot Skara. Tag väg 49 från Skara mot Skövde. Kör i 11 km. Sväng vänster vid fyrvägskorsningen vid Varnhem mot Öglunda. Fortsätt på denna vägen i 10.6 km mot Lycke-Lilla Höjen.
Kordinatorer:
Latitud: 58.4768, Longitud: 13.7438

Hoppas vi ses gör Vårgårda Fotoklubb