Bokförsäljning i sporthallen under festivalen

För fjärde naturfotofestivalen i rad kommer den specialiserade fotobokhandeln NevaBooks att ha bokhörna med försäljning i Sporthallen. Vårgårda fotoklubb tog ett litet snack med Erkki Saikkonen på NevaBooks för att höra vilka naturfotoböcker som är aktuella för tillfället.

– Oj, nyheterna är många, Året runt med Hans Strand och Lage Larsson är väl en av de just nu hetaste då de fick ta emot utmärkelsen årets pandabok i veckan. En som varit flitig är annars fotograf Mikael Svensson med 2 böcker utkomna i september. Nordens längsta vattendrag där han följer Göta Älv på en 731 kilometer lång resa och boken Nordiskt ljus där han tillsammans med fotograf Anders Järkendal gjort en bok om om det fascinerande ljuset här uppe i Norden. En annan het nyhet är boken Landskapsdjur där Anna Roos och Kenneth Johansson fokuserat på de 25 landskapsdjuren i Sverige. Vi kommer att ha mängder av böcker med oss jag kan tyvärr inte räkna upp alla, säger Erkki, men två aktuella naturfotoböcker som jag spontant kommer på är Skogens Hemligheter av Göran Ekström och Heikki Willamos Skogsåret.

Berätta lite om NevaBooks?
Vi är en specialiserad fotobokhandel med välsorterad Butik och Fotogalleri hemmahörande i Rimforsa i södra Östergötland. Sortimentet består av allt från grundläggande läroböcker om fotografi till samlarutgåvor i mycket begränsade upplagor. Vi kommer förutom böckerna beskrivna ovan att ha med mycket aktuell fotolitteratur och även en hel del importerad fotolitteratur, säger Erkki.
Mer info hittar ni på http://nevabooks.se

I år kommer bildförevisarna inte att ha någon bokförsäljning i Kulturen därför hänvisar vi till den bokförsäljning som kommer att ske i Sporthallen under lördagen.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb