Fem frågor till Torbjörn Arvidson

Varje vecka fram till Jubileumsfestivalen Natur 2012 kommer vi här på vår webbplats att bekanta oss lite med föredragshållarna. Först ut på festivalen är Torbjörn Arvidson/N, likaså i vår lilla serie ”Fem frågor”

Torbjörn, först ut i årets festival, hur känns det?
Jo det känns hedrande att bli tillfrågad. Spännande och lite smickrande. Fantastiskt kul att få vara först ut och sedan lämna över till den yngste genom alla tider, Sander Broström. Självklart är det en viss anspänning att prestera ett fint program på jubileumsfestivalen, men efter det kan jag ju bara gå runt och njuta i två dagar och se de bildvisare jag har lust till, härligt!

Vilken gång i ordningen är du med?
På scen den tredje (tror jag), som besökare har jag nog varit på ca 20 festivaler.

Ditt föredrag har du kallat ”Möten i svenska fågelmarker” kan du ge oss någon liten vink om vad vi kan förvänta oss?
Det kommer att bli en årstidsspegling om variationen i fågellivet i Sverige. Jag kommer att börja med vintern för att sedan gå igenom vad som händer i våra fågelmarker under de fyra årstiderna. Det känns speciellt kul att visa folk att det inte är fågeltomt vintertid i vår fina natur.

Har du några spännande projekt som du arbetar med just nu?
Nej inget speciellt för tillfället. Jag har dock nyligen avslutat två viktiga projekt, det ena en bok som heter ”En guide till Oset och Rynningeviken” och det är precis som det låter, en guidebok om ett fågelreservat i mitt närområde med bilder, kartor och text .
Det andra projektet är min egna webbplats http://arvidsonfoto.se med mycket fågel och djurbilder, men även en hel del insekter och då såklart med fokus på fjärilar.
I höst blir det garanterat ett par resor, Myskoxe i Norge och fåglar på södra Öland samt Skanör/Falsterbo.

Till sist! Dina vänner kallar dig för Tjorven! Vad kommer detta smeknamn ifrån?
Ha ha, jo när jag var ung så arbetade jag på Posten som brevbärare. Då körde jag en sådan där ful liten högerstyrd DAF som kallas för Tjorven 🙂 Då fick jag heta så…

Vårgårda fotoklubb tackar ”Tjorven” för pratstunden och ser fram emot hans föredrag fredagen den 2:e november kl 12:15 i Kulturen. Hela programmet hittar du här!

Webbplats för Vårgårda fotoklubb