Seminarier om Lightroom 5

NATUR 2013 presenterar i samarbete med fotograf Patrik Larsson tre seminarier i bildbehandling för naturfotografer.

Seminarierna genomförs i Vårgårda Tänknikhus under lördagen 2 november och är 50 min långa. Kostnaden är 100 kr per seminarie eller 250 kr för alla tre. Varje seminarium startar 10 minuter efter bildvisningarna i Kulturen och är klara lagom till nästa bildvisning startar.

Seminarie 1 – Start 10:25
Organisera smart med Lightroom 5
Att du organiserar dina bilder så att du hittar dem igen är otroligt viktigt i ett smart arbetsflöde. Patrik kommer att visa dig hur du importerar och organiserar dina bilder på smartaste sätt för att göra det så snabbt och smidigt som möjligt. Du kommer att få massor med tips på hur du kan söka, hitta och samla dina bilder. ”Mindre tid framför datorn innebär mer tid bakom kameran.” Patrik kommer även att hjälpa dig att undvika de fel som han själv har gjort genom åren.

Seminarie 2 – Start 13:40
Framkalla dina naturbilder med finess i Lightroom 5
I ”framkallningsmodulen” är antalet verktyg inte lika många som i Photoshop, vilket ibland kan ses som en begränsning. Men Patrik anser att det är en fördel eftersom det blir lättare att hantera och gör att man snabbare lär sig hur allt fungerar och hur man kan kombinera olika verktyg för att få bästa resultatet.
Efter seminariet kommer du att bättre känna till vilka verktyg du ska jobba med, och hur du justerar dina bilder selektivt för snyggast resultat.
Patrik kommer också att gå igenom skillnaderna mellan Lightroom 5 och tidigare versioner.

Seminarie 3 – Start 15:45
Lightroom 5 för de inbitna
Är du redan användare av Lightroom så är detta seminariet för dig. Patrik kommer att lägga fokus på de delarna som kan lyfta både din bild och ditt arbetsflöde till nya nivåer. Du kommer bland annat lära dig vilka möjligheter du har till avancerade justeringar med t.ex. justeringspenseln. Du kommer också att lära dig om skärpa, brusreducering och hur du får ut maximal kvalitet av din bild.
Patrik kommer också att förklara vad som är nytt och förbättrat i Lightroom 5 och hur det kan hjälpa dig att göra ännu bättre bilder.

Patrik LarssonPatrik Larsson är medlem i Naturfotograferna och Photonatura samt lärare i naturfotografi och bildbehandling. Han har spelat in ett flertal videokurser om Photoshop och Lightroom för Moderskeppet och är en av Sveriges ledande Lightroomexperter.

Kom och lyssna på Patrik som på ett pedagogiskt och lättsamt sätt lär dig allt du behöver veta om Lightroom. För att hjälpa dig att komma ihåg får du en lathund med de vikigaste momenten som tas upp under seminariet.

Mer om Patrik kan du läsa på hans webbplatser:
fotografpatriklarsson.se
eller på
facebook.com/fotografpatriklarsson