Porträttfotograf Lennart Nilsson

Medlemsmöte måndag den 15:e oktober

Idag är jag aktiv pensionär och jobbar fortfarande nära heltid med mitt fantastiska yrke som jag älskar. Detta efter 50 år som yrkesfotograf på heltid.
Efter att ha gått i fotoskolan i Göteborg under 2 år gjorde jag min militärtjänst som fotograf på Örlogsbas Väst i Göteborg. Därefter blev det Reklam och Industrifotografering med storformatskameror.

Olika anledningar förde in mig på Porträttfoto-banan, en väg som jag fortfarande vandrar och med ett stort intresse för människor och ansikten. Jag har under alla år varit aktiv styrelsemedlem i våra yrkesorganisationer SFF och Svenska Porträttfoto Organisation samt ett antal år i Hasselblad Centers Vänförening bl.a.

Under ett antal år var jag aktiv i tävlingar både som deltagare och internatinell Juryman. Detta förde med sig att jag blev valt till Årets Porträttfotograf i Sverige, fick Mästarbrevet i fotografi och hamnade i topp på några internationella tävlingar.

Jag har under min aktiva tid hållit runt 100 större eller mindre Workshops i Norden och runt om i Världen, längst bort i Japan där jag som huvudföredrags hållare höll flerdagars workshop för det Japanska Yrkesfotografförbundet.

Jag har nu drivit Atelje Marie Fotostudio AB i Göteborg under närmare 40 år, idag har min son Peter och hans kollega Viveca tagit över drift och ägande av studion.

Efter fikat

Medlemmar som önskar få hjälp med att skriva ut bilder till naturfotofestivalens utställning av medlemsbilder uppmanas ta med filer för utskrift!

Webbplats för Vårgårda fotoklubb