Måndag 25 februari – Seppo Rappinoja

Möt dykaren och undervattensfotografen Seppo Rappinoja då han visar bilder från Argentina under rubriken: Valar, tango och Bältdjur

Seppo tar oss med på en fantastisk tur till det kontrastrika Argentina. Först till huvudstaden Buenos Aires med Tango och storstadspuls, vidare till det karga Patagonien. I Patagonien får vi möta valar, sjölejon, glaciärer och en hel del annat, bla. en fantastisk strand med 500 000 pingviner.

 

 

Valdezhalvön är världsberömd för de närgångna möten man kan få med djurvärlden. Från Patagonien beger vi oss raka vägen till vattenfallen i regnskogen vid Iguazu som av många anses vara de vackraste i världen. Vi besöker också ett våtmarksområde stort som Skåne och Blekinge med en underbar natur fylld av flytande öar, Kapybaror och Kajmaner.

Detta föredrag innehåller inga undervattensbilder men väl bilder av fantastiska möten med djur som vistas i hav och sjöar. Till sist tittar vi till vindistriktet Mendoza med fantastiska smakupplevelser av vin och kött. Argentina är ett kontrastrikt och fängslande land som väl porträtteras i Seppos föredrag.

 

Mötet börjar som vanligt kl 19:00, i haltid tar vi en fika till självkostnadspris 30kr, välkomna.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb