Medlemsutställning under festivalen

I år jubilerar vi i Vårgårda fotoklubb med den 30:e naturfotofestivalen. Detta vill vi fira med att genomföra en medlemsutställning i B-hallen. Vi tänker oss ca 60 bilder, monterade med passepartout och ramar. Vi genomför under hösten en ”utskriftskväll” där vi gemensamt skriver ut våra bilder.

Storleken på bilderna kommer att variera beroende på om det kommer in liggande, stående eller kvadratiska bilder. Vi kommer att rama in i svarta ramar, off-white passepartout och glas.

Med enhetliga ramar och passepartout får vi en utställning som håller ihop. Tanken är att visa på den bredd som finns bland oss medlemmar. En bild per medlem är grundtanken, för att så många som möjligt ska få möjlighet att vara med. Får vi för många bilder så kommer vi att tillämpa ”först till kvarn”.  Som namnet säger, Natur 2012, så ska motivet ha koppling till naturen.

Klubben tar alla kostnader för utskrift och inramning. Efter utställningen äger klubben de utskrivna bilderna och kan använda dem på det sätt som styrelsen beslutar. Är det så att du vill ha din bild efter festivalen betalar du endast självkostnadspris och eventuell frakt för tavlan. För inlämnade bilder godkänner fotografen klubbens rätt till den utskrivna bilden och att bilden kan användas på hemsidan eller i festivalprogrammet

Du måste bildbehandla färdigt din bild innan du skickar den till oss. Upplösning bör vara minst 180 pixlar per tum. Filformatet är antingen psd, tiff eller högupplöst jpeg. Den ska namnges med ditt namn, t.ex. kent_johansson.psd. Använd gratistjänsten Sprend för att skicka bilden till oss. I rutan ”Till” skriver du adressen: natur2012@vargardafotoklubb.se, och i ”Meddelande” skriver du ”Utställning, ditt namn och din epostadress”. Det är viktigt att du gör exakt så här! Bildfilerna skickas då till en egen adress med korrekt filnamn och avsändare inklusive e-postadressen. Då minimeras risken att din bild inte kommer fram. Är du osäker på hur detta fungerar så hör av dig på ovan nämnda e-postadress eller prata med Kent, Tore eller Lenny på något av höstmötena.

Vi vill ha din bild senast den 10 september 2012 så du har hela sommaren på dig att fotografera eller gå igenom ditt arkiv för att hitta just ”den rätta” bilden..

Varmt välkommen med ditt bidrag – Vårgårda Fotoklubb, Festivalkommittén

Webbplats för Vårgårda fotoklubb