14 okt: Nära mig


Eva Danelius/PN har fotograferat sedan tidiga år, men det var inte förrän hon köpte sin första digitala systemkamera som fotograferandet tog fart på riktigt.

Hon har uppträtt inom 20×20 på Vårgårdas stora Naturfotofestival, och nu håller hon alltså sin första bildföreläsning på Vårgårda Fotoklubb.

Jag har praktiskt taget alltid kameran med mig och fotar det mesta men de flesta av mina motiv hittar jag i naturen av den enkla anledningen att det är där jag oftast befinner mig. Under flera år har det mest varit fåglar som fastnat på sensorn men jag kommer att visa en kärleksfullt plockad bukett bilder med motiv från den natur jag har tycker så mycket om att vistas i. Det kommer att bli en del fåglar men också blommor o baggar, buskar, träd och några brunstiga bockar.

Jag fotograferar till största delen i min geografiska närhet som är sydvästra Skåne. Min drivkraft är lust, längtan och lekfullhet. Om jag har något signum som fotograf tror jag, att det är ”Lekfullt vemod”.

Temat är ”Nära” som i Nära mig, ligger mig nära/varmt om hjärtat, nära ur geografisk synpunkt och kanske också någon närbild …

Vi hälsar Eva hjärtligt välkommen till vår medlemsträff den 14 oktober kl. 19!

Webbplats för Vårgårda fotoklubb