Natur 2012

Natur 2012 – Vårgårda naturfotofestival firar 30 års jubileum!

Det är nu trettio år sedan Vårgårda Fotoklubb satsade på vad som skulle bli Sveriges första Naturfotofestival. Publiktillströmningen redan första året talade för succé, men också att det fanns ett mycket stort behov av en tillställning där naturfoto kom i fokus.

Festivalen är och har genom åren varit en viktig mötesplats för fotografer framför allt i Norden. Den har också inspirerat andra nationer att ta efter med nästan identiskt koncept. Naturfotofestivalen i Vårgårda har efterföljare i minst tio länder, däribland Tyskland och USA.

Under de gångna trettio åren har naturfoto generellt genomgått en stor förändring och den digitala tekniken har skapat helt nya möjligheter att ta bilder av vad som tidigare var svårt och i vissa fall omöjligt. Många bildprogram och enskilda bilder som visats under festivaldagarna genom åren har etsat sig fast i minnet hos många av oss. Fotografens inriktning, teknikval och personliga uttryck har visat att naturfoto har en större spännvidd än många kanske tror.

Att detta bidragit till ett ökat intresse för naturfoto vet vi, men kanske har det också bidragit till ett större intresse för naturen i stort. Möjligen har det till och med resulterat i ett större naturvårdsengagemang hos några.

Det är med glädje Vårgårda Fotoklubb hälsar dig välkommen till en ny spännande Naturfotofestival.

Program föredragshållare
Resterande program
Boende under festivalen
Anmälan
Seminarier om Lightroom
Tävling

Hela programmet Natur 2012 finns för nedladdning som PDF (OBS! 6MB) HÄR.