10 maj: Nordiskt naturfotografi

Lenny Johansson
Lenny Johansson

Lenny är en aktad fågelfotograf som med åren breddat sin repertoar till övrig naturfoto och inte minst landskapsfotografering. Han kommer att ta med oss på en fotografisk resa måndag den 10 maj.

2004 köpte jag min första digitala systemkamera, jag har fotograferat lite analogt innan. Det blev mest familjebilder och lite ifrån fisketurerna med min kompis. Vi ville ju dokumentera våra fångster.

När det digitala kom kände jag direkt att det var en häftig grej att komma hem till datorskärmen och se resultatet med en gång, det blev en riktig wow upplevelse. I samband med detta kom Brutus Östling ut med sin bok ”mellan vingspetsarna”,
jag blev oerhört fascinerad av dom bilderna, året efter köpte jag en 500 mm f4 glugg och började ett intensivt fotograferande av fåglar och vilda djur. På senare år har jag även blivit intresserad av landskapsfotografering, mycket tack vare Tore Hagman.

Föredraget kommer att bli en blandning av både landskap, vilda djur och fåglar som är fotograferade i Sverige, Norge och Finland.

Hoppas att ni har möjlighet att följa med mig på min fotografiska resa den 10 maj.

Vi hälsar Lenny hjärtligt välkommen till Vårgårda Fotoklubbs fjärde distansmöte den 10 maj kl. 19:00!
Så här deltar du.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb