4 februari: Omodalen i södra Etiopien


Möt Mikael och Karin Thorvaldsson som måndag den 4 februari kl. 19 berättar om sin resa till Omodalen i södra Etiopien. Omodalen är hem åt ett flertal olika stammar som fortfarande lever väldigt traditionellt.

Karin och Mikael besökte tio stammar där under en helt fantastisk resa. De tältade i byarna, bodde ihop med människorna och upplevde många spännande möten. Föreläsningen bjuder på inspiration och personliga upplevelser och självklart många fina, närmast unika foton.

Mikael och Karin lever efter devisen ”Livet börjar utanför komfortzonen”. Med tiden har zonen sakta utvidgats. De senaste åren har Mikael och Karin fokuserat på att möta och fotografera människor i avlägsna och vitt skilda kulturer. De letar gärna upp människor i hörn av värden där man fortfarande lever strikt traditionellt.

Kontrasten mellan ett modernt västerländskt liv och dessa människor liv är ofantlig. Det finns mycket att lära åt båda håll. Fotografparet älskar att berätta om dessa möten. Denna kväll blir det alltså berättelser och foton från deras favoritresa – den till Omodalen. Detta blir en fängslande föreläsning som du inte vill missa!

Hjärtligt välkommen!

Vårgårda Fotoklubb, måndag den 4 februari, kl. 19:00.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb