Vårprogram 2018

Vårens programkvällar utspelas i klubblokalen på tisdagar kl. 19:00 där inget annat anges.  Kvällarna kommer oftast att bestå av två delar: en bildvisning, fika och därefter en aktivitet av något slag. Programmet kommer att fyllas på med mer info efter hand, och fler aktiviteter kan också tillkomma. Varmt Välkomna alla medlemmar!

(Är du inte medlem men nyfiken på klubben är även du välkommen att besöka oss, klubblokalen finns i Kommunhuset i Vårgårda, Kungsgatan 45)

Vecka 5 tisdag den 30 januari:

Bildvisare Kent Storm – Gammalt och Nytt

Bilderna Kent kommer att visa är mestadels bilder från 2017 som kommer från naturen i Västergötland och Dalsland, plus ett par stycken bilder från våren vid Sånfjället.

Efter fikat: Lightroomtips / Printa en bild

Vill du få några tips / har du några fåror kring Lightroom så ta med dessa till klubben denna kväll. Vill du printa en bild så ta med den/dem på ett USB – helt färdigställda – så får du hjälp med att printa till självkostnadspris. OBS! Bilderna ska vara helt klara för att alla ska få chans att printa.

Vecka 7 tisdag den 13 februari:

Två Bildvisare: Tore Hagman samt Anne Ohlsson

Tore Hagman ser sig själv som fotograf med ett brett motivområde även om naturen haft ett dominerade fokus i femtio år. Landskap och småbrukarliv går som en röd tråd genom hans fotografiska verksamhet. I allt större utsträckning har han intresserat sig för hur den egna hembygden förändrats under senare tid. Han lockas av att skildra det som blir skärningspunkt mellan människa, landsbygd och samhälle. Ibland har bilderna en ironisk ton, ibland en allvarsammare. Att se det vardagliga och göra bra fotografi av det är en uppfodrande utmaning. Oftast handlar det inte om vad man fotograferar, utan hur, menar Tore Hagman.

Anne Ohlsson visar bilder från sina två hemmapärlor, Säveån och Flatholmen tillsammans med bilder från när och fjärran bland annat från en resa till Svalbard 2017. Anne är relativt ny med digitalkameran och har två år bakom sig med denna nya teknik.

Vecka 9 tisdag den 27 februari:

Bildvisare Anette Seldén – Landskap som berör

Anette är född1967, infödd hallänning i den norra delen av länet, och är självlärd fotograf med naturen som huvudmotiv. Hennes främsta motivområde är landskap med inriktning på arktisk och skandinavisk natur. Under senare år har undervattensfotograferingen tagit fart och även under vattenytan är det landskapsfotograferingen som dominerar.  Anette är en utpräglad frilufts och äventyrsfotograf och paddlar gärna kajak, dyker, vandrar, skidar, åker skridskor, flyger eller cyklar när jag arbetar med bild och filmdokumentation. Den stora dragningskraften som finns i mig är att dels ynnesten och tacksamheten att få vara med om fantastiska naturupplevelser, dels glädjen att få förmedla något som få har möjlighet att själva uppleva. I föreläsningen Landskap som berör kommer betraktaren att få följa med på en tidsresa och personlig betraktelse genom mina år med kameran.

Efter fikat: Medlemmarnas Bilder – Tema Ljus

Vi kommer återigen att ha en gemensam bildvisning med medlemmarnas bilder. Syftet är att vi ska ha en fin stund tillsammans där vi delar med oss av våra bilder och vårt bildskapande. Visningen kommer att ske under avslappnade och trevliga former, där fotografen får möjlighet att berätta lite om sina bilder. För att detta ska bli möjligt vore det bra om varje medlem som vill visa bilder, tar med sig ett USB med 1-5 av sina bilder. Bilderna ställs till 1080 pixlar på höjden för att passa projektorn.

Vecka 11 tisdag den 13 mars:

Årsmöte -vi hoppas att många medlemmar kommer!

Bildvisare Christer Karlsson – Höjdpunkter

Livet är en resa och det gäller att skapa andrum för att hinna njuta av dess höjdpunkter säger Christer. Följ med på en bildresa där vi delar de finaste stunderna i sökandet efter ljusets skiftningar. Vi startar i makrofotograferingens lilla universum, reser vidare till västkustens öppna landskap och landar i vackra bergslandskaps höjdpunkter. Hans bilder och tankar blir tillsammans en berättelse om livet i stort och smått. Låt oss tillsammans njuta av ”Höjdpunkter”. Christer delar med sig av tips och erfarenheter från sitt fotograferande. Christer är ordförande i AstraZeneca Gothenburg Photo Club, har varit publicerad i Camera Natura samt bildvisare och utställare på den årliga naturfotofestivalen i Vårgårda. Christer deltager även i fototävlingar med sina bilder och han arbetar som projektledare inom forskning och utveckling på AstraZeneca

Vecka 13 tisdag den 27 mars:

Bildvisare Inger Palo – Mörkt och Kallt

Väldigt mörker och lite kyla kännetecknar vintern som varit, vilket kommer att synliggöras på Ingers bildvisning. Det blir en blandning av mobil- och kamerabilder, såväl från hemtrakterna i Bitterna som “Blöteborg” dit hon pendlar nästan dagligdags till sitt arbete. Rena rutor kännetecknar inte Ingers repertoar, så var beredda på många välfyllda bilder med mycket linjer och “brôte”, kanske t.o.m lite röriga! Inger har varit bildvisare tidigare på VGFK, men även deltagit i 20×20 på Vårgårda Naturfotofestival. Hon har vid flera tillfällen haft utbildning i redigering av bilder på mobiltelefonen, samt deltagit på fotoutställningar i bl.a. Falköping, Vedum och Bitterna och som medlem i VGFK på Naturfotofestivalen i Vårgårda.

Efter fikat: Bokprat med Tore Hagman

Vecka 15 tisdag den 10 april:

Bildvisare Ulf Lofterud (mer info kommer)

 

Efter fikat: Printa en bild. Ta med en färdigställd bild på ett USB.

Vecka 17 tisdag den 24 april:

Bildvisare meddelas senare

Medlemmarnas bilder 2: Tema Nära/närhet