Premiär för Pecha Kucha

Nu ger vi publiken 60 minuter Pecha Kucha,  ett presentationsformat som går ut på att 7 olika fotografer visar 20 bilder var, där varje enskild bild visas i precis 20 sekunder. Varje fotograf har alltså bara 6 minuter och 40 sekunder på sig att framföra sitt inlägg, innan det är dags för nästa fotograf att ta plats på scenen. Upplägget ställer krav på presentatören som i och med upplägget måste fokusera på det viktiga. Pecha kucha-formatet uppkom i Japan, och har sedan spritt sig världen runt och har nu nått Vårgårda.
Föredraget börjar kl 17:15 på stora scenen i Kulturen, Vårgårda, Enstaka biljetter säljes i dörren vid insläpp för 100 kr kontant.
Här följer en kort presentation av de sju fotograferna:

Claes Hillén – Ett betongbarns betraktelser
Fotograf som till vardags arbetar med lastbilar! Claes är en utpräglad stadsbo, Göteborgare, som söker fotografiska utmaningar i naturen genom att frekvent besöka olika naturreservat. Han är också en flitig resenär som bland annat lägger 10 dagar på fotosafari i norska Innerdalen varje höst.

Frida Hermansson – Min fotoresa – från dröm till verklighet
Fotograf med egen designbyrå från Stockholm. Frida har älskat djur och natur så länge hon kan minnas, och det är i naturen hon finner min inspiration, kreativitet och balans. Genom sitt fotograferande har jag upptäckt vilket fantastiskt land vi lever i. Frida inspireras av att hennes bilder ibland får andra människor att upptäcka och uppskatta djur och natur som de knappt visste fanns än mindre brydde sig om.

Fredrik Boo – Mitt Söderåsen, bortom Kopparhatten
Fredrik är en helt vanlig man med en stor passion för fotograferande, natur, musik och sportfiske. Han bor nära naturen i byn Kågeröd vid nationalparken Söderåsens fot tillsammans med sambon i ett litet hus med en trädgård som ständigt behöver förbättras. Fredrik har fotograferat aktivt i tio år och släppte 2013 boken 366 med en bild från varje dag under skottåret 2012.

Mats Grimfoot – Livsperspektiv
Naturlig fotograf med leriga kängor, skitiga knän och perspektiv på tillvaron. Tar sin fotografiska verksamhet (men inte sig själv) på största allvar. Trivs förträffligt på scenen och har flera internationella tävlingsframgångar i fotoryggan.

Mia Olovsdotter – Naturens ordnade kaos
Mia är en passionerad naturfotograf på sin fritid och till vardags är hon matematik- och naturkunskapslärare i Alingsås. Mia har fotograferat i olika omgångar sedan barnsben, men hennes naturfotograferande tog riktig fart för fyra år sedan då hon började fotografera digitalt. Hon försöker hitta fina ögonblick i naturens ordnade kaos och tänker mycket på linjer, blickpunkter, symmetrier, färger och ljus för att fånga sitt eget kreativa uttryck.

Viktor Sundberg – Från dimmig spång till rutten tång
Viktor föddes i Australien och har växt upp i både England och Sverige. Han bor idag i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Passionen för naturen och naturfoto går inte att ta miste på. Viktor brinner för att lära ut foto och har hållit fotokurser och workshops i över 10 år. Han är även kursledare och kursutvecklare för Canon samt författare till böckerna Fotoskolan 1 och 2. Viktor är medlem i bildgruppen PhotoNatura.

Ivar Bjørdalsbakke – En følelse av å leve
Friluftsliv og naturopplevelse er en viktig del av mitt liv. I min Pecha Kucha ønsker jeg gjennom ord og bilder å skildre noen av de viktigste følelsene mine i møte med natur. Som fotograf ser jeg mer på meg selv som en stemningsskildrer. I min fotografering er jeg mindre opptatt av dokumentasjon. Først og fremst er det mine følelser og opplevelser i møte med natur jeg ønsker å formidle. Jeg er medlem i BioFoto og Norske Naturfotografer.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb