Resor

Lördag 14 oktober –  Medlemsutflykt Göteborg

Vi beger oss till Göteborg under dagtid för att fotografera gatans/stadens liv och miljö. Vi blir guidade av Inger Palo och Claes Hillén, som tar oss till intressanta platser och miljöer och fotograferar det vi ser och upplever på plats. Kanske det blir några bilder vi kan ta med till bilddiskussionerna den 24 oktober? Mer info om tider m.m. under någon av de tidigare klubbkvällarna.

Medlemsutflykt Morups Tånge – 20 maj 2017

Vi träffas vid Morups Tånge, Glommen, Falkenberg kommun den 20 maj, klockan 11.00 där vi blir guidade av medlem i fyrsällskapet, som låter oss gå upp i fyren där det finns chans till foto. Alla kan inte gå upp samtidigt, vi går upp fem och fem. Inträdet kostar 50 kronor vilket går till fyrsällskapet. Eventuell samåkning till Morups Tånge löser ni själva. Parkering finns strax intill fyren. Kommer ni från Göteborg, kör E6:an tag avfart 52 där det står Morup, kör sedan mot Glommen så ser ni snart fyren.

Klockan 13.00 Vi åker vidare till Ringsegårdens Konst & Cafe där Håkan Jansson tar emot oss. Vi börjar hos Håkan med en landgång, kaffe och dricka. Entré, landgång och dricka kostar 210 kr. Därefter får vi beskåda en fantastisk samling av Gunnar Brusewitz och Lars Jonsson. Vi får se en jättestor oljemålning av Lars Jonsson som mäter 200×350 cm.

Senare på eftermiddagen kanske vi hinner med ett fotostopp på Grimsholmens naturreservat.

17.00 cirka bjuder Ammi och Göran (Görans Bild & Ramhall) på middag för hela gänget på Klovstensvägen 18, Falkenberg, kanske med någon överraskning.

OBS! Max 20 personer-först till kvarn gäller! 

Anmälan till Ulf Lofterud, ulofterud@gmail.com

VÄLKOMNA!

Göran Ginstmark, Håkan Jansson, Styrelsen Vårgårda Fotoklubb

Vendelsö

Vendelsö. En ö som tillsammans med övriga öar i området är ett naturreservat, och ligger i Vendelsöfjorden mellan Varberg och Kungsbacka. Hit reste några av oss i klubben en söndag i slutet av maj, en resa som vår vän Göran ( Görans Bild och Ramhall) i Falkenberg var en av initiativtagarna till. Vi fick en dag på ön som vi kommer att minnas med ett leende; solen lös över oss från en vackert molnig himmel, och här fanns både kultur, djur och fin natur. TACK alla för en härlig dag!

Webbplats för Vårgårda fotoklubb