Sjukt bra…

…så uttryckte sig en av deltagarna efter att Vårgårda fotoklubb idag avverkat ännu ett kapitel i Fotografins Variationer. För dagen stod det två kompletterande teman på dagordningen, Gatufoto och Landskapsfoto.
Dagen började med Mats Alfredsson som på ett mycket inspirerade vis gav en föreläsning om GATUFOTO. Från Cap Verde via Chicago till Borås tog Mats oss till urbana miljöer världen över. Han gav en fullspäckad lektion i ämnet gatufotografi. Han visade fantastiska bilder från små vardagliga situationer i stadsmiljöer. Mats har en unik förmåga att fånga saker med sin kamera som vi vanliga fotografer normalt inte ens reflekterar över. Vi fick dessutom tydlig information om vilka regler & lagar som gäller då man fotograferar människor som inte är medvetna eller tillfrågade om det.

Efter en trevlig lunch med pytt i panna och ägg gled vi vidare från stadsmiljöer till de nordiska landskapen. Nedrest från en annan människoby, nämligen Stockholm, var ingen mindre än landskapsfotografen Magnus Lindbom. Magnus är driver själv Creative Adventures som håller workshops och arrangerar fotoresor. Magnus gav oss i detalj sin syn på landskapsfotografi. Hans föredrag var fullt med bilder från fjäll, kust och skog i norden. Fokus låg på skapandet av bilder och områden som bilddesign, format, ljus blandades med tekniska inslag om allt från teknik kring själva tagandet av bilder till tekniska hjälpmedel. Färg, monokromt eller svartvitt, var också områden som diskuterades.

Efter en lång dag lunkade nöjda deltagare hem fyllda av tips och kunskap. Nu vet alla både hur man tar bilder i stan och i naturen. Vi tackar Mats och Magnus för fina föredrag och presentationer och önskar dem lycka till i framtiden.

Webbplats för Vårgårda fotoklubb