9 dec: Tipstolva och Afrikabilder

Höstens avslutande klubbmöte innehåller traditionsenligt den populära Tipstolvan som leds av Claes Hillén samt bildföredrag med Gunnar Berglund och Frode Wendelbo som visar bilder från sina senaste Afikaresor. Gunnar och Frode har bl a visat sina bilder i naturfotofestivalens 20×20.

Tipstolva med Claes Hillén
Här gäller det att skärpa sitt seende och komma ihåg detaljerna inför Claes kluriga bildfrågor!

Platser och upplevelser i Afrika

Frode Wendelbo är en synnerligen produktiv djur- och naturfotograf som vistas i skog och mark det mesta av sin lediga tid. Han rör sig mycket i hemmamarkerna, men är också en flitig resenär som far mellan de vilda delarna av Nordamerikas västkust och östra Afrika där en av jordens sista stora ansamlingar av större däggdjur finns. Ofta besöker han Norge och fotograferar då vanligtvis fåglar, gärna med sin specialitet 1/20s.
Frode beskriver sitt bildföredrag så här:”

I första hand fotograferar jag djur och fåglar. Mitt föredrag kommer att handla om en del starka upplevelser jag haft på mina två resor till Afrika och vilka platser jag har besökt.

Savannen i färg och svartvitt

Gunnar Berglund, medlem och styrelseledamot i Vårgårda Fotoklubb, resonerar i sitt bildföredrag kring valet mellan färg och svartvitt i sina senaste Afrikabilder.

Gunnar skriver:
Jag ägnar mig ofta och gärna åt att skapa bilder i de olika nyanser och varianter som svartvit fotografering erbjuder. En särskild förkärlek har jag för grafiska bilder. Under det här bildföredraget kommer jag att resonera kring de olika faktorer som får mig att välja färg eller svartvitt, men också varför jag väljer mellan en nyanserad gråskala och rent grafiska uttryck. Oavsett vilket så erbjuder Afrikas savanner ett lustfyllt bildskapande.

Vi hälsar Claes, Frode och Gunnar hjärtligt välkomna till vår medlemsträff måndag 9 december kl 19!

Webbplats för Vårgårda fotoklubb