Bildernas stad 2015

 

Bildernas stad 2015

Invigning torsdag den 1 oktober, kl. 18 på Murartorget

BiLDERNAS STAD är ett samarbete mellan Vårgårda Fotoklubb, Vårgårda Kommun och Sparbanken Alingsås. Det startade som ett EU-Leaderprojekt 2007 och har genom åren utvecklats på olika sätt.

Utställningen på Murartorget har i år temat MAGISKA ÖGONBLICK. Bilderna är tagna av medlemmar i Vårgårda Fotoklubb och av fotografer som på olika sätt har någon relation till Fotoklubben, som gästföreläsare eller bildvisare på Naturfotofestivalen som arrangeras varje höst under allahelgonhelgen.

BILDERNAS STAD gör också en satsning på ungdomar. Fyra bilder i utställningen är tagna av elever på Sundlergymnasiet. Ungdomarna står också för en av bildkvällarna i Centrumkyrkan. Fram till den 15 oktober är det fritt fram för alla i landet som ännu inte fyllt 20 år att vara med och tävla med bilder på samma tema som utställningen MAGISKA ÖGONBLICK, läs mer här. Mycket fina priser sponsras av några av de stora kamerafabrikanterna. Under utställningstiden 1 oktober-1 december kommer även fem bildvisningar att äga rum i Centrumkyrkan 5,12,19, 26 oktober samt 9 november, kl. 19.00. Programmet hittar du här.

Nytt för i år är ytterligare en utställning som går att beskåda där Expertbutiken fanns på Kungsgatan tidigare. Där visas 20 svartvita bilder av VÅRGÅRDA FÖRR I TIDEN. Öppettider: tisdagar och torsdagar 17.00-20.00 och lördagar 10.00-13.00 t.o.m den 30 november.

Varmt välkomna!

Webbplats för Vårgårda fotoklubb