16 sep: Street Soul


Mats Alfredsson som är en internationell street photographer och föreläsare gör ett återbesök till Vårgårda Fotoklubb!

Hans passion är att dokumentera mänskliga beteenden i den urbana offentliga miljön. Alltid spontant, utan att fråga i förväg. Bilderna speglar snabba skeenden i den offentliga miljön. Små berättelser som i de flesta fall går oss obemärkt förbi.

Den här kvällen berättar han för oss vad är det som driver honom att fotografera okända människor. På gator, tunnelbanor, pubar, caféer och andra tänkbara offentliga miljöer. Är det ens tillåtet att göra det? Utan att be om lov i förväg? Hur skulle du själv reagera? Bli stolt, nyfiken eller upprörd?

Han kommer bland annat att berätta storyn bakom en del utvalda bilder och upplevelser. Bland annat om hur det gick med mannen i Chicago som hotade slänga hans kamerautrustning i gatan och tillkallade polis. Eller när han lämnade över sin kamerautrustning till en uteliggare i centrala Chicago för att själv bli porträtterad i en minst sagt ruff miljö.

Men framförallt kommer Mats att övertyga oss om varför han anser det vara nödvändigt att fotografera och dela med sig av den här typen av bilder. Och inte minst hur street photography har förändrat hans liv.

Vi hälsar Mats hjärtligt välkommen till vår medlemsträff den 16 september kl. 19!

Webbplats för Vårgårda fotoklubb